Uudistuotanto ja ostot

Rakenteilla olevia kohteita

VVO-konserni sopi katsauskaudella Rakennusosakeyhtiö Hartelan kanssa noin 41 miljoonan euron arvoisesta vuokra-asuntotuotannosta Helsinkiin, Espooseen, Tuusulaan ja Lahteen. Tällä sopimuksella rakenteille tulee 205 asuntoa. Kyseessä on jatkosopimus syksyllä 2014 julkistetulle yli 100 miljoonan euron sopimukselle. Lisäksi Espoon kaupunki päätti myydä VVO-konsernille avoimella tarjouskilpailulla kerrostalotontin määräosan Tapiolasta Jousenpuiston asemakaava-alueelta. Tontin hankintahinta oli yhdeksän miljoonaa euroa.

Helsingin Jätkäsaaren Low2No-kortteliprojekti eteni: VVO-konserni ja SRV solmivat urakkasopimuksen 63 asunnon kohteesta 17. syyskuuta. Energiatehokkaan kohteen on tarkoitus valmistua vuoden 2017 aikana. Airut-korttelin osapuolet panostavat kukin uusien kestävien ratkaisujen tutkimukseen ja kehittämiseen sekä suunnitteluun ja toteutukseen rakennusoikeuksiensa suhteessa. Airut-kortteli yhdistää asuntoja, toimistoja ja liiketiloja. VVO-konserni vastaa kohteen vuokra-asuntotuotannosta.

Valmistuneita kohteita

Helsingin Capellan Puistotie 4:ään rakennutettiin 44 uutta Lumo-vuokrakotia. Kiinteistö sijaitsee Kalasatamassa meren rannalla, Mustikkamaalle johtavan sillan vieressä.

Vantaan Tikkurilaan Lauri Korpisen katu 10:een valmistui vaiheittain 188 asuntoa, joissa on otettu käyttöön uudenlaisia energiatehokkaita ratkaisuja innovatiivisen rakennusautomaation avulla. Talon katolle on asennettu aurinkopaneeleja, joiden sähköntuotto hyödynnetään kiinteistösähkön kulutuksessa. Edistyksellinen ilmanvaihdon ohjaus toimii liiketunnistimella, joka on liitetty huoneistokohtaiseen säätöjärjestelmään. Lisäksi osassa huoneistoista ilmanvaihtoa ohjataan kosteusantureiden avulla. Myös märkätilojen vesikiertoista mukavuuslattialämmitystä ohjataan huoneistokohtaisesti.

Vantaan Pähkinärinteen Lehtikallio 4:ään valmistui kolme kerrostaloa ja 114 uutta Lumo-vuokra-asuntoa.

Kuopion Puijonlaakson rinteelle valmistui ensimmäinen vaihe 153 uudesta Lumo-vuokrakodista osoitteeseen Kelkkailijantie 4. Uusi asuinalue on lähellä Kuopion yliopistollista sairaalaa, monipuolisia palveluja ja hyviä harrastusmahdollisuuksia. Itä-Suomen yliopisto ja Kuopion Technopolis sijaitsevat sen vieressä ja kaupungin keskusta lähituntumassa.

Keskeisellä paikalla Taka-Töölössä Messeniuksenkatu 1:ssä sijaitseva vuonna 1941 rakennettu seitsemänkerroksinen hissillinen talo kunnostettiin perusteellisesti vuonna 2015 suojeltua julkisivua kunnioittaen. VVO-konserni toi myös kaukojäähdytyksen näihin 25 Lumo-vuokra-asuntoon.

Tampereen ydinkeskustaan oli rakenteilla Satakunnankatu 21, joka on tontinluovutuskilpailun voittanut asuinkerrostalo. Talossa on 37 Lumo-vuokra-asuntoa ja kolme liiketilaa. Talon valmistumisajankohta on alkuvuosi 2016.

Ostettuja kohteita

Suomen Sosialidemokraattiselta Puolueelta ostettiin kiinteistö Helsingin Hakaniemestä, osoitteesta Saariniemenkatu 6. Ostetussa kiinteistössä on 24 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, jotka ovat keskipinta-alaltaan 48 m², sekä noin 1 200 m² liike- ja toimistotilaa. Kiinteistön hankintahinta oli yhteensä noin 7,4 miljoonaa euroa. SDP myi kohteen tarjouskilpailulla.

VVO Kodit Oy osti Lönnrotinkatu 30:ssa sijaitsevan kiinteistökehityskohteen. VVO Kodit Oy omisti jo aiemmin vuokra-asuntoja samassa osoitteessa. VVO-konserni toteuttaa hankittuihin liike- ja toimistotiloihin korkeatasoisia Lumo-vuokra-asuntoja.

 

© VVO-yhtymä Oyj 2015 | Aineistopankki