Asumisen uudet palvelut ja ratkaisut

VVO-konsernin toiminnan keskiössä on hyvän vuokra-asumisen tarjoaminen ja innovatiivisten asumisen palvelujen kehittäminen.

Konsernin uusin palveluinnovaatio, 12.10.2015 avattu Lumo kotinyt.fi on jatkoa Lumo-palvelukonseptin kehittämiselle. Verkossa toimiva asuntovuokraamo on vuokra-asuntoalaa mullistava: valta ja valinnanvapaus siirtyvät asiakkaille – haluamansa asunnon voi vuokrata heti. Asiakas valitsee itselleen sopivan Lumo-vuokra-asunnon, maksaa ensimmäisen kuukauden vuokran ja muuttaa verkkopalvelussa markkinoitavaan asuntoon tarvittaessa vaikka seuraavana arkipäivänä ilman vuokravakuutta. Lisäksi palvelu sisältää tyytyväisyystakuun. Uusi asuntovuokraamo osoittautui jo ensimmäisinä päivinä menestykseksi uusien asiakkaiden keskuudessa.

Laajan tutkimusaineiston* perusteella suomalaiset arvostavat vuokra-asumisessa helppoutta, nopeutta ja hyvää palvelua. Asunnon saamisen helppous on tärkeää kuluttajille myös Taloustutkimuksen Pääkaupunkiseudun vuokranantajat ja vuokravälittäjät 2015 -tutkimuksen mukaan. Tutkimuksen vastaajat nimesivät VVO-konsernin tunnetuimmaksi vuokranantajaksi ja konserni nousi maineessa ykköseksi.

Edellä mainittujen lisäksi tunnistettavissa on myös elämyksellisyyden ja digitalisoitumisen voimakas kasvu toimintaympäristössä. Nämä megatrendit vaikuttavat vahvasti myös asumiseen ja asettavat vaatimuksia toiminnalle vuokranantajana.

Yli 70 %

 

vuokrasopimuksista tehdään sähköisesti

 

VVO-konserni kehittää jatkuvasti sähköisten palvelujen valikoimaansa, jotta asiointi olisi mahdollisimman vaivatonta. Yli 70 prosenttia vuokrasopimuksista solmitaan tällä hetkellä sähköisesti. Viimeisin uudistus toi  asukkaille ympäri Suomen mahdollisuuden varata ja vuokrata autopaikat helposti uudessa verkkopalvelussa.

Lisäksi VVO-konsernin asukkaat voivat sähköisten palvelujen avulla tarkastella omia vuokranmaksutietojaan, päivittää yhteystietojaan, käyttää asunnonvaihtopörssiä, tehdä vikailmoituksen, ottaa yhteyttä isännöitsijään ja irtisanoa oman vuokrasopimuksensa.

Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Jyväskylässä ja viimeisimpänä Turussa tuotiin tiettyihin Lumo-kohteisiin yhteiskäyttöauto yhteistyössä 24Rentin kanssa. Asukkaille se on kustannuksiltaan noin 30 prosenttia edullisempi kuin vastaava vuokra-auto. Yhteiskäyttöauto on asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkitsemältä parkkipaikalta. Yhteiskäyttöautopalvelun avulla pysäköintipaikkojen määrää voidaan alentaa kerrostalokohtaisesti 30–40 prosenttia.

DNA:n ja Elisan kanssa tehdyt sopimukset entistä nopeammasta laajakaistayhteydestä tulivat voimaan 1.1.2015: vuokraan sisältyvän 10 megatavun laajakaistayhteyden saa nyt lähes jokaiseen VVO-konsernin asuntoon.

*VVO-konsernin asiakkailleen toteuttamat uuden asukkaan tutkimukset, pois muuttavan asukkaan tutkimukset sekä vuosittainen asukastyytyväisyystutkimus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© VVO-yhtymä Oyj 2015 | Aineistopankki